Solliciteren in tijden
van corona

Het coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet. Naast het dagelijks leven ook het werkende leven. Bijna iedereen is thuis aan het werk en een aantal sectoren liggen zelfs helemaal stil. Ook voor mensen die aan het solliciteren zijn, is het een rare tijd! Hoe zeker kan je er nog van zijn dat een bedrijf waar je op een vacature gesolliciteerd hebt nog steeds mensen aanneemt? En hoe kan je je het beste voorbereiden op een videosollicitatie? Daarom geven we je in dit artikel tips voor solliciteren in coronatijd.

Nieuw

Vraag naar de coronaregels op locatie

Informeer altijd naar de coronamaatregelen op de locatie van je nieuwe werkgever. Het is handig om te weten of je bijvoorbeeld vooraf een online gezondheidstest moet doen, je een bepaalde looprichting moet houden of op welke manier je mensen mag begroeten op locatie. Vraag ook of er op locatie een lift is en hoeveel mensen daar tegelijkertijd in mogen.  Erg handig als je sollicitatiegesprek of oriëntatiegesprek op de 8e verdieping is!

Goede voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel. Een telefonische of video sollicitatie vraagt om net zoveel voorbereiding als een sollicitatie op locatie. Dit kan onwennig zijn. Door van te voren te oefenen met video solliciteren laat je een goede indruk achter. Zorg dat je goed verdiept in het bedrijf en de functie en denk goed na over de vragen die je tijdens het gesprek wil stellen maar ben vooral gewoon jezelf. Het is ook van belang om duidelijk te praten en voor een rustige omgeving te zorgen waarin je het video sollicitatiegesprek voert. Zo kom je professioneel over!

Ben jezelf!

Vergroot je online zichtbaarheid

In coronatijd is het extra belangrijk om online goed zichtbaar te zijn.  Doordat het offline sollicitatieproces verschoven naar een online sollicitatieproces, gaat het solliciteren allemaal iets langzamer. Zorg ervoor dat je Linkedin pagina up-to-date is. Plaats een videosollicitatie van jezelf op LinkedIn of plan een online netwerksessie met oud-studiegenoten, recruiters of oud-collega’s.